Srečno, Olimpija!

04 julija 2017
Srečno, Olimpija!

Prejšnji teden sem uradno odstopil s položaja Košarkarskega kluba Olimpija Ljubljana. Počaščen sem, da sem 7 let vodil tako uspešen klub, ki pomembno pripomore tudi k prepoznavnosti Ljubljane in za katerega navijam že od otroštva. Nov predsednik kluba je z današnjim dnem postal gospod Tomaž Berločnik, ki mu želim veliko uspeha pri nadaljnjem delu.

Klub sem leta 2010 prevzel v slabem finančnem stanju, kar se je odražalo tudi v dejanskem rezultatu ekipe. Vendar pa sem z izidi glede na finančno stanje zadovoljen. Pred enim mesecem smo postali tudi državni prvaki, za kar bi želel ponovno čestitati vsem igralcem! Izjemno sem ponosen, da sem v času svojega mandata preprečil, da vsaj trikrat ni prišlo do stečaja kluba in vsaj enkrat do njegovega popolnega propada. Naj izpostavim samo predlagano prisilno poravnavo v lanskem letu ali pa možnost za stečaj na začetku mojega mandata. Takrat je namreč nekdo od direktorjev v želji po odpisu dolgov želel klub spraviti v stečaj. Nikakor nisem želel postati zadnji direktor Olimpije. Moje vodilo je bilo vseskozi ljudem vračati tisto, za kar se je klub zadolžil. Ob svojem odstopu lahko povem, da je dolg kluba znatno zmanjšan, in da je bilo poslovanje kluba celoten čas mojega mandata zakonito.

Delo predsednika kluba mi je prineslo ogromno dragocenih izkušenj. Vesel in počaščen sem, da sem bil del zgodbe Olimpije. Skupaj smo preživeli ogromno lepih trenutkov, veselja, sreče… Teh 7 let bom za vselej ohranil v lepem spominu. Vsem fantom želim veliko uspehov v njihovi karieri in upam, da bodo s ponosom igrali za Olimpijo.

Srečno, Olimpija!

 

VEČ O MOJEM ODSTOPU