Poslanska skupina Stranke modernega centra

29 januarja 2016
Pridružil sem se poslanski skupini Stranke modernega centra

29. januarja letos sem se pridružil poslanski skupini Stranke modernega centra. Pogovori o sodelovanju so potekali že dlje časa, skupna odločitev pa je bila sprejeta konec prejšnjega meseca.

Da sodelujem z vladajočo koalicijo kot nepovezani poslanec nikoli nisem skrival. Nenazadnje sem na začetku mandata tega državnega zbora sodeloval pri pogovorih o vstopu v koalicijo, do katerega kasneje sicer ni prišlo. So pa bili nekateri moja predlogi celo vključeni v koalicijski sporazum. Da delim skupne socialno liberalne vrednote s Stranko modernega centra je bilo razvidno tudi iz mojih dosedanjih nastopov v Državnem zboru.

Odločitev o formalizaciji sodelovanja ni bila težka, saj smo si programsko in vrednostno blizu. Prepričan sem, da bom lahko v stranki in poslanski skupini lažje sodeloval pri delu vlade, sprejemanju kvalitetnejše zakonodaje in pri delu poslanske skupine SMC v državnem zboru prispeval svoje znanje in dolgoletne politične izkušnje. Pri odločitvi me je vodilo tudi prepričanje, da je v teh zahtevnih političnih razmerah politična stabilnost ključna in da je vsak glas za vladajočo koalicijo izjemnega pomena.