Predlog ustavne obtožbe predsednika vlade zgolj dodatno sredstvo SDS za zavajanje javnosti

09 januarja 2018
Predlog ustavne obtožbe predsednika vlade ali sredstvo SDS za zavajanje javnosti

V Državnem zboru smo na današnji seji zavrnili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika Vlade Republike Slovenije, ki ga je vložila SDS. Ne le, da je le-ta spisan zelo površno in podpovprečno, tudi vsebinsko je v vseh navedbah popolnoma neutemeljen. Naj spomnim, da se približujejo parlamentarne volitve, zaradi česar je SDS zlorabila institut ustavne obtožbe. Uporabila ga je za dodaten kanal, skozi katerega želi zavajati javnost in tako nadaljevati s svojo politiko manipuliranja, da bi si pridobila politične točke.

Predsednik Vlade je v svojem uvodnem nastopu zelo jasno in natančno razložil, zakaj je predlog ustavne obtožbe neutemeljen, neresničen in kako SDS z neresnicami zavaja naše državljanke in državljane. Naj poudarim, da dr. Miro Cerar ni nikoli posegal v konkretne pravne postopke ali vplival na njihov potek. Želel pa je pomagati človeku v stiski.

Tokratni predlog ustavne obtožbe predsednika vlade je doslej že 5. po vrsti v zgodovini Slovenije. Kot zanimivost naj omenim, da je bil institut ustavne obtožbe predsednika vlade v malo manj kot treh stoletjih v vseh državah sveta uporabljen v manj kot 30-krat. Od tega v Sloveniji kar 5-krat! To kaže, da je bil ta institut v Sloveniji prepogosto uporabljen. S tem je SDS, kot edina vlagateljica, institut ustavne obtožbe popolnoma razvrednotila, saj ga je neutemeljeno uporabljala. Danes je namreč že popolnoma vseeno ali vložimo poslansko vprašanje, interpelacijo zoper ministra, interpelacijo zoper vlado ali pa kar ustavno obtožbo.
Pa naj zaključim s pregovorom, da se v vsaki stvari skriva tudi nekaj dobrega. Ustavno obtožbo s strani SDS so si doslej namreč prislužili le predsedniki vlad, ki so ogrožali politiko SDS ali pa naredili bistveno več koristnega od njih oziroma niso slepo sledili njihovim idejam. Torej lahko predlog ustavne obtožbe zoper našega predsednika dr. Cerarja razumemo kot potrditev, da dela dobro in več.