Kvalitetno javno zdravstvo za vse

20 oktobra 2016
Kvalitetno javno zdravstvo za vse

S svojimi poslanskimi kolegi sem se udeležil pogovorov o javnem zdravstvu v Murski Soboti ter v Postojni. V Murski Soboti sva pogovor vodila skupaj s poslancem Dušanom Radičem, v Postojni pa s poslanko Eriko Dekleva.

V četrtek, 13. oktobra, sva s kolegom Radičem v Murski Soboti vodila pogovor o javnem zdravstvu. V pogovoru sem izpostavil, da smo v Sloveniji v zadnjih 25 letih zamenjali 14 ministrov s področja zdravstva. Marsikdo si je polomil zobe in naša ministrica je tik pred tem, da si polomi zobe. Ampak njen cilj je jasen: Kvalitetno javno zdravstvo za vse.

V četrtek, 20. oktobra pa sva skupaj s poslanko Eriko Dekleva vodila pogovor o javnem zdravstvu v Postojni. Omizja se je udeležila tudi poslanka Vlasta Počkaj. Pogovor je pričela poslanka Dekleva z debato o čakalnih vrstah v zdravstvu. V svoji razpravi sem poudaril predvsem to, da so čakalne vrste problem, ki se je povečal julija 2012, ko se je v čakalnih vrstah znašlo 150.000 pacientov. Problem je nastal zaradi pomanjkanja sredstev namenjenih za zdravstvo. Čakalne vrste se večajo in se v vseh letih do sedaj tega problema ni rešilo. Menim, da imamo lahko javni zdravstveni sistem, ki je vzdržen, vendar brez zasebnega ne bo šlo.